Armagnac- cognacsaus
Ingrediënten
- 1/2 gesnipperd uitje extra fijn
- 1 teentje knoflook fijn gesnipperd
- 1 eetlepel roomboter
- Als je het hebt 2 eetlepels glace de viande / jus de veau
- 1/2 dl Armagnac of Cognac
- 2 dl room of creme fraiche
- Peper en zout
Instructies
- Neem een steelpannetje en doe hierin de boter en zet het op een matig vuur
- Als de boter is uitgebruist, doe dan de ui erbij er laat dit zachtjes fruiten
- Vervolgens de knoflook toevoegen met een snufje zout
- Bak dit 1 minuutje
- Voeg de Armagnac of Cognac toe en laat dit eventueel flamberen
- Als je dat niet doet dan laten inkoken totdat er niet veel meer over is gebleven dan een dun laagje van ca. 2 mm
- Voeg eventueel de glace de viande toe en breng dit aan de kook
- Voeg de room toe en breng dit aan de kook en breng dit op smaak met peper en zout.