Armagnac- of cognacsaus

706

Armagnac- cognacsaus

Voorbereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 1/2 gesnipperd uitje extra fijn
  • 1 teentje knoflook fijn gesnipperd
  • 1 eetlepel roomboter
  • Als je het hebt 2 eetlepels glace de viande / jus de veau
  • 1/2 dl Armagnac of Cognac
  • 2 dl room of creme fraiche
  • Peper en zout

Instructies

  • Neem een steelpannetje en doe hierin de boter en zet het op een matig vuur
  • Als de boter is uitgebruist, doe dan de ui erbij er laat dit zachtjes fruiten
  • Vervolgens de knoflook toevoegen met een snufje zout
  • Bak dit 1 minuutje
  • Voeg de Armagnac of Cognac toe en laat dit eventueel flamberen
  • Als je dat niet doet dan laten inkoken totdat er niet veel meer over is gebleven dan een dun laagje van ca. 2 mm
  • Voeg eventueel de glace de viande toe en breng dit aan de kook
  • Voeg de room toe en breng dit aan de kook en breng dit op smaak met peper en zout.
Gang: Brunch, Diner, Lunch, Vlees
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht