Aardappelpuree met olijfolie
Ingrediënten
- 1 kg pureeaardappels / kruimig
- 1/2 dl olijfolie
- 50 gram roomboter
- peper zout en eventueel verse nootmuskaat
Instructies
- Schil de aardappels en snijd ze in stukken van ca. 3 cm.
- Doe ze in een kookpan en voeg net zoveel water toe totdat de aardappels net onder staan. Doe er een 1/2 theelepeltje zout bij en breng ze aan de kook met de deksel op de pan.
- Als het kookt de deksel schuin op de pan leggen en in ca. 15 minuten de aardappels gaar koken.
- Giet de aardappels af en pureer de aardappels met een vork of pureeknijper.
- Voeg de olijfolie en de roomboter toe en meng het geheel met een spatel en voeg smaakstoffen toe naar smaak.
- Tip:
- Je kunt de puree opspuiten met behulp van een spuitzak.
- Ook direct serveren in een schaal of als ovenschaal gerecht gebruiken en meebakken in de oven.