Aardappelpuree met olijfolie

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg pureeaardappels / kruimig
  • 1/2 dl olijfolie
  • 50 gram roomboter
  • peper zout en eventueel verse nootmuskaat

Instructies

  • Schil de aardappels en snijd ze in stukken van ca. 3 cm.
  • Doe ze in een kookpan en voeg net zoveel water toe totdat de aardappels net onder staan. Doe er een 1/2 theelepeltje zout bij en breng ze aan de kook met de deksel op de pan.
  • Als het kookt de deksel schuin op de pan leggen en in ca. 15 minuten de aardappels gaar koken.
  • Giet de aardappels af en pureer de aardappels met een vork of pureeknijper.
  • Voeg de olijfolie en de roomboter toe en meng het geheel met een spatel en voeg smaakstoffen toe naar smaak.
  • Tip:
  • Je kunt de puree opspuiten met behulp van een spuitzak.
  • Ook direct serveren in een schaal of als ovenschaal gerecht gebruiken en meebakken in de oven.
Gang: Bijgerecht, Brunch, Diner, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Belgisch, Frans, Grieks, Hollands, Italiaans, Mediteraans, Spaans
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht