Aardappelpoffertjes met roomkaas

118

Aardappelpoffertjes met kruidenkaas

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten

Equipment

  • 1 Koekenpan
  • 1 Garde
  • 1 Beslagkom

Ingrediënten

500 gr aardappelen

150gr kruidenroomkaas/boursain

3 eieren

100 gr zure room

Eetl. bloem

peper en zout

zonnebloemolie

Instructies

Kook de aardappelen gaar en pureer ze door een bolzeef in een bekken.

    Voeg de kruidenkaas, eieren, zure room en de bloem er aan toe en meng het geheel tot een gladde massa.

      Breng het aardappelbeslag op smaak met peper en zout en voeg er eventueel gesneden bieslook en knoflook aan toe.

        Verwarm een bakpan met een anti aanbaklaag en giet er een theelepel olie in.

          Vervolgens een volle eetlepel beslag in de pan doen en het beslag aan beide zijde bakken als een poffertje.

            Na het bakken garen in een voorverwarmde oven op 180 graden 8 minuten.

              Gang: Bijgerecht
              Keuken: Belgisch
              Trefwoord: Aardappel
              Dicht
              Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
              Dicht