Aardappel / Bijgerecht / Componenten / Vegetarisch Aardappelpoffertjes met roomkaas 118 Aardappelpoffertjes met kruidenkaas Porties 4 personen Voorbereidingstijd 10 minuten minBereidingstijd 20 minuten min Equipment1 Koekenpan1 Garde1 Beslagkom Ingrediënten500 gr aardappelen150gr kruidenroomkaas/boursain3 eieren100 gr zure roomEetl. bloempeper en zoutzonnebloemolie InstructiesKook de aardappelen gaar en pureer ze door een bolzeef in een bekken.Voeg de kruidenkaas, eieren, zure room en de bloem er aan toe en meng het geheel tot een gladde massa.Breng het aardappelbeslag op smaak met peper en zout en voeg er eventueel gesneden bieslook en knoflook aan toe.Verwarm een bakpan met een anti aanbaklaag en giet er een theelepel olie in.Vervolgens een volle eetlepel beslag in de pan doen en het beslag aan beide zijde bakken als een poffertje.Na het bakken garen in een voorverwarmde oven op 180 graden 8 minuten. Gang: Bijgerecht Keuken: Belgisch Trefwoord: Aardappel Dit delen:FacebookXVind ik leuk:Vind-ik-leuk Laden...