Aardappel pannenkoekjes – rosti

709

Aardappel pannenkoekjes – rosti

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 2-3 grote aardappels bonken geschild
  • 2 eieren
  • ½ theelepeltje Provençaalse kruiden
  • Peper en zout naar smaak
  • ½ dl olie en 25 gram boter om in te bakken

Instructies

  • Rasp de aardappelen op een grove rasp.
  • Voeg er de eieren bij en de smaakstoffen.
  • Maak een koekenpan heet en doe daar de olie en boter in. Laat de boter uitbruisen en zet het vuur half/matig.
  • Doe een schep aardappelrasp met ei in de pan en maak dit plat tot een rond koekje met een vork.
  • Doe dit nog een keer en bak deze twee / of drie al naargelang de grote van de pan en de hoeveelheid rösti mengsel.
  • Bak ze rustig goudbruin en keer de rösti om en bak deze kant ook goud bruin.
  • Neem een schaal die in de oven kan of een bord en houdt de rösti warm in de oven.
  • Voeg eventueel nog een beetje olie toe in de pan en bak de rest van het rösti mengsel op dezelfde manier.
  • Serveren:
  • Verwarm deze rösti pannenkoekjes in de oven op ca. 160-170 graden samen met je vis of vlees minimaal 10 minuten.
Gang: Aardappel, Bijgerecht, Brunch, Diner, Lunch
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands, Mediteraans, Spaans
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht