Aardappel pannenkoekjes – rosti
Ingrediënten
- 2-3 grote aardappels bonken geschild
- 2 eieren
- ½ theelepeltje Provençaalse kruiden
- Peper en zout naar smaak
- ½ dl olie en 25 gram boter om in te bakken
Instructies
- Rasp de aardappelen op een grove rasp.
- Voeg er de eieren bij en de smaakstoffen.
- Maak een koekenpan heet en doe daar de olie en boter in. Laat de boter uitbruisen en zet het vuur half/matig.
- Doe een schep aardappelrasp met ei in de pan en maak dit plat tot een rond koekje met een vork.
- Doe dit nog een keer en bak deze twee / of drie al naargelang de grote van de pan en de hoeveelheid rösti mengsel.
- Bak ze rustig goudbruin en keer de rösti om en bak deze kant ook goud bruin.
- Neem een schaal die in de oven kan of een bord en houdt de rösti warm in de oven.
- Voeg eventueel nog een beetje olie toe in de pan en bak de rest van het rösti mengsel op dezelfde manier.
- Serveren:
- Verwarm deze rösti pannenkoekjes in de oven op ca. 160-170 graden samen met je vis of vlees minimaal 10 minuten.