Aardappel knolselderij puree

146

Aardappel / knolselderij mousse

 

  • Kookpan
  • Pureeknijper

200 gram aardappel schoon

200 gram knolselderij schoon

50 gram room boter

½ dl slagroom

Peper en zout

Snijd de aardappel en selderij in gelijke stukjes.

Kook de aardappel en knolselderij gaar in ruim water met een beetje zout.

Giet het kookvocht af maar bewaar een beetje om de puree eventueel slapper, dunner te maken.

Laat de aardappel en knolselderij droog stomen in een zeef.

Pureer ze samen met een klontje boter.

Kijk of de puree niet te stijf is.

Eventueel een beetje kookvocht toevoegen en de slagroom.

Breng dit op smaak met peper en zout.

 
Bijgerecht
Amerikaans, Belgisch, Frans, Hollands
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht