Zoete aardappel met courgette

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 stuks zoete aardappel
  • 1 courgette
  • Provençaalse kruiden
  • Druivenpitolie of zonnebloemolie om in te bakken

Instructies

  • Schil en snijd de zoete aardappel in plakken van ongeveer een halve cm dik
  • Snijd de courgette ook in plakken van ongeveer de zelfde dikte
  • Zet een koekenpan op het vuur en verwarm ze even voor
  • Doe een beetje olie in de pan en leg de boden vol met plakjes zoete aardappel
  • bestrooi ze met een beetje peper en zout en laat ze zachtjes bakken
  • Als ze goud bruin zijn, omdraaien en de andere kant ook goud bruin bakken
  • Haal ze uit de pan en leg ze op een platte ovenschaal
  • Doe dit ook met de courgette maar strooi hier een beetje Provençaalse kruiden op en zout
  • Leg de courgette op de aardappel of andersom op de platte ovenschaal
  • Nu is ze klaar om verder warm te maken in de oven op het tijdstip van serveren, dit duurt ongeveer 6 minuten bij 170 graden Celsius

Notities

Je kunt de zoete aardappel ook uitsteken na het schillen en dan bakken. Je hebt dan wel een stekerdoos nodig met verschillende maten.
Gang: Bijgerecht, Diner, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands, Italiaans, Mediteraans, Spaans
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht