Zoete aardappel met courgette
Ingrediënten
- 2 stuks zoete aardappel
- 1 courgette
- Provençaalse kruiden
- Druivenpitolie of zonnebloemolie om in te bakken
Instructies
- Schil en snijd de zoete aardappel in plakken van ongeveer een halve cm dik
- Snijd de courgette ook in plakken van ongeveer de zelfde dikte
- Zet een koekenpan op het vuur en verwarm ze even voor
- Doe een beetje olie in de pan en leg de boden vol met plakjes zoete aardappel
- bestrooi ze met een beetje peper en zout en laat ze zachtjes bakken
- Als ze goud bruin zijn, omdraaien en de andere kant ook goud bruin bakken
- Haal ze uit de pan en leg ze op een platte ovenschaal
- Doe dit ook met de courgette maar strooi hier een beetje Provençaalse kruiden op en zout
- Leg de courgette op de aardappel of andersom op de platte ovenschaal
- Nu is ze klaar om verder warm te maken in de oven op het tijdstip van serveren, dit duurt ongeveer 6 minuten bij 170 graden Celsius
Notities
Je kunt de zoete aardappel ook uitsteken na het schillen en dan bakken. Je hebt dan wel een stekerdoos nodig met verschillende maten.