Zoete aardappel is een knolgewas welke geen zetmeel bevat. Het is licht zoet van smaak en past bij veel gerechten. je kunt het frituren, bakken in de pan of in de oven. maak ook gepureerd is het erg smaakvol. Ook als stamppot kun je het goed combineren met bv knolselderij, spruitjes, uien, snijboontjes. Je kunt er ook een salade van maken als je het eerst licht voorkookt. In dit recept gaan we het frituren behandelen.
Equipment
- 1 Frituur
- 1 Scherp mes
- 1 Snijplank
- 1 schilmesje of dunschiller
Ingrediënten
- 1 kg zoete aardappelen
- 2 eetlepels maïzena
- 1 eetlepel raz el hanut
- peper en zout
Instructies
- Zet de frituur aan op 180 graden Celsius.
- Schil de zoete aardappels en snijdt ze in de vorm van frites.
- Strooi in een bak de maïzena, raz el hanut, peper en zout en meng dit goed door elkaar.
- Doe hier de zoete aardappel frites bij en meng dit goed door elkaar. Het gaat handig als je dit in een afgesloten bak doet en goed omschudt.
- Als de frituur heet genoeg is dan een gedeelte van de zoete aardappelfrites in de frituur doen en gedurende ca, 5-6 minuten mooi bruin en gaar bakken. Af en toe goed omschudden voordat ze aan elkaar plakt.
- Als je de oven voorverwarmt op 150 graden Celsius kun je de frites warm houden, terwijl je de andere frites bakt. Als je een grote frituur hebt kan het wel in 1 keer.