Koken van broccoli of Romanesco

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 6 minuten
Totale tijd 11 minuten

Ingrediënten

  • 1 broccoli stronk
  • zout
  • Bodempje water

Instructies

  • Neem een kookpan en doe daar een snuf zout in en een bodempje water van 2 cm hoog.
  • Haal de roosjes broccoli van de stronk en zet deze rechtop in de pan.
  • Doe de deksel op de pan en zet het op het vuur en laat dit als het water kookt nog 5 minuutjes zachtjes door koken.
  • Als het vuur te hoog staat verdampt het water te snel en dat hoeft niet.
  • Daarna de broccoli uitscheppen en eventueel een beetje gesmolten boter erover heen gieten.
  • je kunt de stronk schillen en in kleine reepjes snijden en 1 minuut blancheren en gebruiken in een wokschotel om te roerbakken.
Gang: Bijgerecht, Diner, Lunch, Vegetarisch
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht