Gemarineerde groenten chutney
Gemarineerde groenten chutney is een zomerse gerecht.
Deze chutney kun je het als onderdeel serveren bij een voorgerecht als bedje met hierop een roomkaas met bieslook en hierop een plakje gravad lachs met kappertjes.
In het recept staat gesneden in brunoise, dat betekend in kleine blokjes van een halve centimeter. Kleiner mag ook eventueel. Probeer wel alles de zelfde maat te snijden.
Ingrediënten
- 200 gram winterpeen in brunoise
- 200 gram courgette in brunoise
- 1 gele en-of rode paprika in brunoise
- 1 cm gember geraspt
- 1 ui fijn gesnipperd
- 2 eetlepels kappertjes
- 2 eetlepels augurk in brunoise
- 1 rijpe tomaat in brunoise zonder vel
- 1 teentje knoflook fijn
- 1/2 dl witte wijn azijn aceto
- 2 eetlepels honing
- 4 dl water
- peper en zout
Instructies
- Breng het water, azijn en honing aan de kook.
- Voeg alle ingrediënten in het kokende vocht
- Laat alles ca. 20 minuten zachtjes koken en breng het geheel op smaak
- Laat het afkoelen en eventueel het overgebleven vocht afgieten en bewaren als sapje
- Schep de chutney uit de pan op het bord als een quenelle. Serveer er een doperwtenpuree bij met gebakken katafideeg