Macarons Montmorillon

12.5K

Macarons uit Montmorillon

Ze worden door Maison Rannou-Métivier al generaties lang gemaakt, met een eenvoudige basis van amandelpoeder, suiker en eiwit – soms aangevuld met een vleugje amandelaroma – en vormen zo een culinair erfgoed sinds de 18e eeuw
Servings 20 stuks
Voorbereidingstijd 1 uur 25 minuten
Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram amandelpoeder
  • 200 gram poedersuiker
  • 3 eiwitten vetvrij zonder dooier
  • 10 druppels bittere amandel extract
  • 1 snufje zout

Instructies

  • Voorbereiden oven & bakplaat:
    Verwarm de oven voor op 160°C (hete lucht: 150°C).
    Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng droge ingrediënten:
    Meng het amandelmeel met de poedersuiker in een kom. Zeef het eventueel voor een fijnere structuur.
  • Klop eiwit op:
    Klop de eiwitten met een snufje zout tot ze stijf is. Voeg optioneel het amandelaroma toe.
  • Vorm deeg:
    Spatel het amandelmengsel voorzichtig door het eiwit totdat een stevig, kleverig deeg ontstaat.
  • Macarons vormen:
    Maak kleine bolletjes met vochtige handen (ongeveer 3-4 cm doorsnee) en leg ze op de bakplaat. Druk lichtjes plat. Je kunt eventueel een spiraaltje of toefje maken met een spuitzak.
  • Laat rusten:
    Laat de koekjes minstens 1 uur drogen op kamertemperatuur. Zo behouden ze hun vorm tijdens het bakken.
  • Bakken:
    Bak 15–18 minuten in het midden van de oven tot ze licht goudbruin zijn. De buitenkant moet krokant zijn, de binnenkant zacht.
  • Afkoelen:
    Laat volledig afkoelen op een rooster voordat je ze serveert of bewaart.
  • Tip:
    Bewaar ze in een luchtdichte doos. Ze worden vaak nog lekkerder na een dag doordat de smaken intrekken!
    Wil je er een variatie op, zoals met citroenrasp of oranjebloesemwater? Dan pas ik het graag aan.
Gang: Dessert, Gebak, Patisserie
Keuken: Frans
Diet: Gluten vrij
Trefwoord: amandel, Amandelpoeder, Macaron, Rietsuiker

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht