Kletskoppen
Equipment
- 1 Bakplaat
- 1 spuitzak
- 1 Beslagkom
- 1 Spatel
- 2 eetlepels
Ingrediënten
- 50 gram roomboter
- 200 gram suiker
- 50 ml water en/of melk
- 100 gram patisserie bloem of patentbloem
- 1/2 theelepeltje kaneel
- 50 gram gehakte geschaafde amandelen
- 1 snufje zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C
- Meng alle ingrediënten kort met elkaar en laat dit 2 uur staan
- Doe het beslag ineen spuitzak met rond mondje (+- 13mm)
- Spuit nu kleine platte bolletjes van ong. 2 a 3 cm met een tussenruimte van 8-10 cm op een bakplaat met bakpapier. (Dit zijn zo'n 6 bolletjes op een gewone maat bakplaat)
- Bak ze in ong. 6min. klaar. Houd de kletskopjes goed in de gaten want ze kunnen snel te bruin worden.
- Haal ze gelijk voorzichtig van de hete plaat en laat ze verder afkoelen op een rooster op keukenpapier zodat het vet wordt geabsorbeerd
- Herhaal met de rest van het beslag.