Kletskoppen

22

Kletskoppen

Voorbereidingstijd 2 uur
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 2 uur 30 minuten

Equipment

  • 1 Bakplaat
  • 1 spuitzak
  • 1 Beslagkom
  • 1 Spatel
  • 2 eetlepels

Ingrediënten

  • 50 gram roomboter
  • 200 gram suiker
  • 50 ml water en/of melk
  • 100 gram patisserie bloem of patentbloem
  • 1/2 theelepeltje kaneel
  • 50 gram gehakte geschaafde amandelen
  • 1 snufje zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C
  • Meng alle ingrediënten kort met elkaar en laat dit 2 uur staan
  • Doe het beslag ineen spuitzak met rond mondje (+- 13mm)
  • Spuit nu kleine platte bolletjes van ong. 2 a 3 cm met een tussenruimte van 8-10 cm op een bakplaat met bakpapier. (Dit zijn zo'n 6 bolletjes op een gewone maat bakplaat)
  • Bak ze in ong. 6min. klaar. Houd de kletskopjes goed in de gaten want ze kunnen snel te bruin worden.
  • Haal ze gelijk voorzichtig van de hete plaat en laat ze verder afkoelen op een rooster op keukenpapier zodat het vet wordt geabsorbeerd
  • Herhaal met de rest van het beslag.
Gang: Crunch, Dessert, Patisserie, Zoet
Keuken: Hollands

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht