Zweedse zomertaart

185

Zweedse zomertaart

Porties 12 Personen
Voorbereidingstijd 2 uur
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 2 uur 20 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram boter op kamer temperatuur
  • 200 gram suiker
  • 8 eidooiers
  • 4 eetlepels melk
  • 300 gram bloem
  • 3 theelepeltjes bakpoeder
  • VOOR DE MERENGUE
  • 400 gram suiker
  • 8 eiwitten
  • 100 gram geschaafde amandelen
  • VOOR DE VULLING
  • 4 dl slagroom
  • 25 gram suiker
  • 500 gram rood fruit

Instructies

  • Splits de eieren. Je hebt twee bakvormen nodig van 20 x 30 cm of 1 grote plaat waar 2 bakpapiertjes op liggen van 20 x 30 cm. Of gebruik kleine vormpjes en leg hierin bakpapiertje.
  • Mix de zachte boter met de suiker schuimig, voeg de dooiers erbij.
  • Doe de melk, bloem en de bakpoeder erbij en meng dit nogmaals goed door elkaar. Smeer dit cakebeslag op het bakpapier.
  • Klop hierna de eiwitten schuimig en voeg de suiker toe.
  • Klop dit nog ca. 3-4 minuten op een hoge snelheid met de mixer totdat er pieken ontstaan en je de kom op zijn kop kunt houden, zonder dat het eiwit eruit valt.
  • Smeer het eiwit uit over het cake beslag en strooi hierover de geschaafde amandelen. Bak het geheel af in een oven van 175 graden in ca. 25 minuten.
  • Haal de merengue-cake uit de oven en laat ze afkoelen.
  • Klop de slagroom stijf met de suiker en smeer dit op de onderste laag merengue cake. Verdeel hierover het rode fruit . Leg hierop de andere laag merengue en de taart is gereed om aan te snijden.
Gang: Dessert, Diner, Lunch, Zoet
Keuken: Italiaans, Mediteraans, Zweeds
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht