Zweedse zomertaart
Ingrediënten
- 150 gram boter op kamer temperatuur
- 200 gram suiker
- 8 eidooiers
- 4 eetlepels melk
- 300 gram bloem
- 3 theelepeltjes bakpoeder
- VOOR DE MERENGUE
- 400 gram suiker
- 8 eiwitten
- 100 gram geschaafde amandelen
- VOOR DE VULLING
- 4 dl slagroom
- 25 gram suiker
- 500 gram rood fruit
Instructies
- Splits de eieren. Je hebt twee bakvormen nodig van 20 x 30 cm of 1 grote plaat waar 2 bakpapiertjes op liggen van 20 x 30 cm. Of gebruik kleine vormpjes en leg hierin bakpapiertje.
- Mix de zachte boter met de suiker schuimig, voeg de dooiers erbij.
- Doe de melk, bloem en de bakpoeder erbij en meng dit nogmaals goed door elkaar. Smeer dit cakebeslag op het bakpapier.
- Klop hierna de eiwitten schuimig en voeg de suiker toe.
- Klop dit nog ca. 3-4 minuten op een hoge snelheid met de mixer totdat er pieken ontstaan en je de kom op zijn kop kunt houden, zonder dat het eiwit eruit valt.
- Smeer het eiwit uit over het cake beslag en strooi hierover de geschaafde amandelen. Bak het geheel af in een oven van 175 graden in ca. 25 minuten.
- Haal de merengue-cake uit de oven en laat ze afkoelen.
- Klop de slagroom stijf met de suiker en smeer dit op de onderste laag merengue cake. Verdeel hierover het rode fruit . Leg hierop de andere laag merengue en de taart is gereed om aan te snijden.