Worteltaart of carrotcake
Ingrediënten
- 300 gram Zelfrijzend bakmeel gezeefd
- 250 gram bruine basterd suiker
- 300 gram wortelen geraspt
- 200 ml olie
- 4 eieren
- 50 gram walnoten fijngemalen
- 1 eetlepel kaneel of speculaaskruiden
- Snufje zout
Instructies
- Oven voorverwarmen op 160 graden Celsius
- Smeer de bakvorm in met boter en bestuif deze met bloem
- De eieren en basterdsuiker luchtig kloppen met de mixer
- Voeg de olie en de kaneel toe.
- Nu kan je er het zout en de bloem beetje bij beetje aan toevoegen
- Tot slot meng je de geraspte wortel en de walnoten door het mengsel heen met een spatel.
- Doe het beslag in de cakevorm.
- Bak de wortelcake op 160 graden in ca. 55 minuten.
- Als de cake gaar is 10 minuten in het blik laten zitten alvorens te lossen.
- Als je de cake uit de vorm haalt, leg je deze op een keukendoek bestrooid met een klein beetje suiker om castplakken te voorkomen.
- Als topping een mengsel maken van witte chocolade en roomkaas.