Witte chocolade mousse
Ingrediënten
- 200 gram volle melk
- 35 gram kristal suiker
- 65 gram eidooier
- 6 gram blad gelatine geweld in koud water
- 400 gram Callebaut witte chocolade W2600 ml.
Instructies
- Verwarm de melk tegen het kookpunt
- Los de gelatine op in de melk
- Meng met een garde de suiker door het eigeel, en vermeng de warme melk
- Wel de compositie tot 80°C en net zo dik als gele vla, nu heb je crème Anglaise
- Schenk in 1 keer op de witte chocolade, en laat 1 minuten staan.
- Roer de crème anglaise en witte chocolade tot een gladde massa en afkoelen totdat ze lauw is
- Klop ondertussen de slagroom lobbig
- Spatel de slagroom door het chocolademengsel
- Spuit het mengsel in mallen of laat ze in een bak opstijven
- De mallen invriezen alvorens je ze gebruikt
- Los de mousse uit de mal en laat op het bord ontdooien
- Garneren naar eigen inzicht