Witte chocolade mousse

Porties 8 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram volle melk
  • 35 gram kristal suiker
  • 65 gram eidooier
  • 6 gram blad gelatine geweld in koud water
  • 400 gram Callebaut witte chocolade W2600 ml.

Instructies

  • Verwarm de melk tegen het kookpunt
  • Los de gelatine op in de melk
  • Meng met een garde de suiker door het eigeel, en vermeng de warme melk
  • Wel de compositie tot 80°C en net zo dik als gele vla, nu heb je crème Anglaise
  • Schenk in 1 keer op de witte chocolade, en laat 1 minuten staan.
  • Roer de crème anglaise en witte chocolade tot een gladde massa en afkoelen totdat ze lauw is
  • Klop ondertussen de slagroom lobbig
  • Spatel de slagroom door het chocolademengsel
  • Spuit het mengsel in mallen of laat ze in een bak opstijven
  • De mallen invriezen alvorens je ze gebruikt
  • Los de mousse uit de mal en laat op het bord ontdooien
  • Garneren naar eigen inzicht
Gang: Dessert, Diner, Lunch, Zoet
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands, Italiaans, Mediteraans, Spaans
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht