Vruchten mousse

Deze vulling is ook goed toe te passen in een vruchten moussetaart of charlotte.
Porties 8 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

  • 3 dl vruchtensap
  • 150 gram eiwit
  • 150 gram slagroom 40 % vet
  • 150 gram kristal suiker
  • 1/2 dl likeur
  • 12 gram blad gelatine

Instructies

  • Sla de slagroom met 1/3 van de suiker als eerste op en zet deze koel weg.
  • Week de gelatine in ruim koud water.
  • Breng het vruchtensap tegen de kook met 1/3 van de suiker.
  • Los daarna de geweekte gelatine op in de warme vruchtensap.
  • Laat het vruchtensap koud worden.
  • Sla de eiwitten vetvrij op met 1/3 van de suiker.
  • Meng eerst de vruchtensap met de eiwitten en daarna met de slagroom en likeur.
  • Doe deze in een vorm of glas.
  • Laat het geheel opstijven en garneer het met slagroom en of fruit.
  • Deze vulling is ook goed toe te passen in een vruchten moussetaart of charlotte.
Gang: Dessert, Diner, Lunch, Patisserie, Zoet
Keuken: Belgisch, Deens, Frans, Hollands, Italiaans, Spaans

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht