Vanillesaus – Créme Anglaise
Ingrediënten
- ½ liter melk
- 60 gram vanillesuiker of 60 gram suiker met een vanillestokje
- 4 eidooiers geel
Instructies
- Roer de eidooiers met de helft v.d. suiker en een beetje van de melk los in een kom.
- Breng de rest van de melk aan de kook met de andere 30 gram suiker.
- De suiker is ervoor om de melk niet aan te laten branden.
- Doe daarna de kokende melk bij het eidooiermengsel.
- Daarna weer in de pan terug gieten en al roerend de dooiers de melk laten binden op een laag vuur.
- Dit duurt ca. 3-5 minuten. Let op dat de eieren niet te heet worden, dan gaan ze schiften en ontstaan er kleine klontjes ei in de melk.
- Eventueel door een bolzeefje gieten om klontjes te verwijderen
- Dan de pan in een bak met koud water laten afkoelen. De saus koel serveren.