Vanillesaus – Crème Anglaise

3.7K

Vanillesaus – Créme Anglaise

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

  • ½ liter melk
  • 60 gram vanillesuiker of 60 gram suiker met een vanillestokje
  • 4 eidooiers geel

Instructies

  • Roer de eidooiers met de helft v.d. suiker en een beetje van de melk los in een kom.
  • Breng de rest van de melk aan de kook met de andere 30 gram suiker.
  • De suiker is ervoor om de melk niet aan te laten branden.
  • Doe daarna de kokende melk bij het eidooiermengsel.
  • Daarna weer in de pan terug gieten en al roerend de dooiers de melk laten binden op een laag vuur.
  • Dit duurt ca. 3-5 minuten. Let op dat de eieren niet te heet worden, dan gaan ze schiften en ontstaan er kleine klontjes ei in de melk.
  • Eventueel door een bolzeefje gieten om klontjes te verwijderen
  • Dan de pan in een bak met koud water laten afkoelen. De saus koel serveren.
Gang: Dessert, Diner, Lunch, Zoet
Keuken: Belgisch, Engels, Frans, Hollands, Italiaans, Mediteraans
Diet: Koemelk, Lactose
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht