Vanille souflee
Equipment
- 4 soufflébakjes
- boter om in te vetten
- poedersuiker om te bestrooien
Ingrediënten
- Vanille basis / banketbakkersroom
- 1 vanillestokje
- 250 ml melk
- 60 g suiker
- 2 eieren
- 1 el bloem of maizena
- Soufflémassa
- 2 eiwitten
- 25 g suiker
Instructies
- Vet de soufflébakjes in met de boter. Smeer de boter verticaal om de soufflé beter omhoog te laten komen. Bestrooi de binnenkant met suiker.
- Banketbakkersroom Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Splits de eieren en bewaar het eiwit voor de soufflémassa. Roer in een kom de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Laat de banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen.
- Soufflémassa Klop de eiwitten met de suiker tot stijve pieken. Meng dit met 200 gram banketbakkersroom.
- Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schep de soufflémassa in de bakjes en bak in circa 15 minuten goudbruin en gaar in de oven. Bestuif met poedersuiker en serveer de frambozensaus erbij of erin.
- Serveer direct.