Tuilles of oubliebakjes beslag

233

Tuille (dakpan) beslag of Oublie beslag

Om zelfgemaakte oubliebakjes te maken om ijs of een ander dessert in te maken of te serveren.We hebben hier een mooi recept om dit te bereiden.
Maak het beslag het liefst 1 dag van te voren. Maar minimaal 3 uur van te voren. Op die manier is de bloem goed opgenomen en gesmolten in het beslag voor een mooi resultaat.
Werk secuur en vooral snel bij het uit de oven halen van de koekjes als je ze een bepaalde vorm wilt geven. Daar heb je maar een paar seconden de tijd voor.
Als je te lang wacht dan wordt ze snel hard en kun je ze niet meer in model krijgen, zonder dat ze breken.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Equipment

  • 1 siliconen bakmatje

Ingrediënten

  • 40 gram boter smelten tot ca. 45 graden
  • 75 gram gezeefde bloem
  • 150 gram poedersuiker
  • 125 gram eiwit ca. 5 stuks

Instructies

  • Meng alle ingrediënten door elkaar en laat het beslag minimaal 3 uur opstijven. Het liefst 1 dag.
  • Verwarm de oven op 180 graden Celsius
  • Neem een bakplaat en leg als je dat hebt een siliconen matje hierop. Als je dat niet heb dan bakpapier.
  • Smeer cirkels van ongeveer 10 cm doorsnede dun uit van het beslag.
  • Zet de bakplaat in de oven en bak de koekjes / tuilles goudbruin in ca. 8-10 minuten.
  • Laat de bakplaat in de oven staan en haal de koekjes er met een plamuurmes af en modeleer ze direct op een rolstok of in een eierrekje tot de gewenste vorm.
  • Doe dit met alle tuilles en laat ze afkoelen. Je kunt ze nu gebruiken om je dessert te maken of te serveren bij de koffie of thee. Ook zeer leuk als je ze klein houdt bij een high tea. Je kunt ze ook nog on de chocolade dopen of hiermee bestrijken.

Notities

Je kunt ook een eierrekje gebruiken om bakjes te maken.
Als het koekje nog warm is, leg je het op een eierrekje opening en duw voorzichtig de vorm in het koekje. 3 minuten laten afkoelen en verwijderen.
Gang: Dessert, High Tea, Patisserie, Zoet
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands, Italiaans, Mediteraans
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht