Tiramisu
Een authentiek Italiaans recept voor een heerlijke Tiramisu
Ingrediënten
- 1/4 liter slagroom met 50 gram suiker en 1 zakje vanillesuiker
- 5 eieren met 50 gram suiker met 1 zakje vanillesuiker
- 500 gram mascarpone
- 6 eiwitten met 200 gram suiker
- 4 dl koffie om de lange vingers in te dopen
- 1 dl amaretto likeur
- 40 lange vingers
Instructies
- Slagroom opslaan met de vanillesuiker
- Koffie met de likeur vermengen.
- Lange vingers in een schaal leggen met likeur-koffie besprenkelen
- Eidooiers opslaan met een garde of handmixer daarna vermengen met de mascarpone eventueel met een garde totdat de klontjes eruit zijn
- Daarna de eiwitten stijf opslaan. Sla eerst de eiwitten totdat er schuim ontstaat en doe dan beetje bij beetje de suiker erbij totdat ze stijf is
- Vervolgens de slagroom door het mascarpone mengsel spatelen en dan de eiwitten erdoorheen spatelen
- Nu op de lange vingers een laag van ongeveer 1 1/2 cm aanbrengen
- Dan lange vingers 1 seconde in de koffie dompelen en op de tiramisu leggen
- Daarna afstrijken met de overgebleven tiramisu en bestrooien met cacaopoeder
- 1 dag op laten stijven in de koelkast