Tiramisu

203

Tiramisu

Een authentiek Italiaans recept voor een heerlijke Tiramisu
Porties 8 Personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

  • 1/4 liter slagroom met 50 gram suiker en 1 zakje vanillesuiker
  • 5 eieren met 50 gram suiker met 1 zakje vanillesuiker
  • 500 gram mascarpone
  • 6 eiwitten met 200 gram suiker
  • 4 dl koffie om de lange vingers in te dopen
  • 1 dl amaretto likeur
  • 40 lange vingers

Instructies

  • Slagroom opslaan met de vanillesuiker
  • Koffie met de likeur vermengen.
  • Lange vingers in een schaal leggen met likeur-koffie besprenkelen
  • Eidooiers opslaan met een garde of handmixer daarna vermengen met de mascarpone eventueel met een garde totdat de klontjes eruit zijn
  • Daarna de eiwitten stijf opslaan. Sla eerst de eiwitten totdat er schuim ontstaat en doe dan beetje bij beetje de suiker erbij totdat ze stijf is
  • Vervolgens de slagroom door het mascarpone mengsel spatelen en dan de eiwitten erdoorheen spatelen
  • Nu op de lange vingers een laag van ongeveer 1 1/2 cm aanbrengen
  • Dan lange vingers 1 seconde in de koffie dompelen en op de tiramisu leggen
  • Daarna afstrijken met de overgebleven tiramisu en bestrooien met cacaopoeder
  • 1 dag op laten stijven in de koelkast
Gang: Dessert, Patisserie, Zoet
Keuken: Italiaans
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht