Suikerdeeg als fond / bodem voor klein gebak of vruchten taarten

606

Suikerdeeg als fond / bodem voor klein gebak of vruchten taarten

Dit recept is uitermate geschikt als basis om te gebruiken voor bodems voor petitfours, vruchtentaarten etc.
Voorbereidingstijd 2 uur
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 2 uur 30 minuten

Instructies

  • Meng alle ingrediënten met en keukenmachine of met de hand tot een homogeen deeg.
  • Breng dit tot een ronde of vierkante vorm en sla of rol dit plat tot ca. 2 cm.
  • Zet het deeg minimaal 2 uur in de koelkast voordat je het gaat gebruiken.
  • Voor gebruik een half uur van te voren uit de koelkast halen.
  • Dit deeg leent zich goed voor fond plaatjes / (onderkantjes) voor desserts. Maar ook voor bodems voor zoet gebak
  • Verwarm de oven altijd eerst voor op 180 graden Celsius
  • Bak dit deeg af in ca. 30 minuten, het liefst met hete lucht circulatie.
Gang: Dessert, Diner, Lunch, Patisserie, Zoet
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands, Italiaans, Mediteraans
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht