Streuzel of chocoladecrunch of ‘Aarde’

499

Chocolade crumble met koekkruiden

Een chocolade crunch of streuzel is een garnering voor desserts. In dit dessert wordt het gebruikt als "aarde"
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

  • 125 gr bloem
  • 60 gr roomboter koud en in blokjes van 5 x 5 mm
  • 60 gr suiker
  • 25 gr cacaopoeder
  • 1 theelepeltje koekkruiden of kaneel
  • mespuntje zout

Instructies

  • Zeef de bloem in een kom met het zout, specerijen, cacaopoeder en de suiker
  • Roer alles door elkaar in een mixer of keukenmachine op de lage stand
  • Voeg de klontjes boter al roerend toe totdat er kleine stukjes deeg ontstaan dit kan ongeveer 3-4 minuten duren. Blijf er wel bij staan. als het te snel gaat ontstaat er een deegbal. Op zich is dat niet erg,
  • Dan rol je de deegplak uit en bak je deze in de oven af en maak je erna kruimels van. Deze zien er wel iets anders uit dan een crumble.
  • Strooi deze op een bakplaat en bak ze af gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden Celsius in een afgesloten trommel / doos / blik
  • Daarna af laten koelen en bewaren in een afgesloten trommel / doos / blik
Gang: Dessert, High Tea, Zoet
Keuken: Belgisch, Deens, Duits, Frans, Hollands
Trefwoord: chocolade, Crunch, Suiker
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht