Chocolade crumble met koekkruiden
Een chocolade crunch of streuzel is een garnering voor desserts. In dit dessert wordt het gebruikt als "aarde"
Ingrediënten
- 125 gr bloem
- 60 gr roomboter koud en in blokjes van 5 x 5 mm
- 60 gr suiker
- 25 gr cacaopoeder
- 1 theelepeltje koekkruiden of kaneel
- mespuntje zout
Instructies
- Zeef de bloem in een kom met het zout, specerijen, cacaopoeder en de suiker
- Roer alles door elkaar in een mixer of keukenmachine op de lage stand
- Voeg de klontjes boter al roerend toe totdat er kleine stukjes deeg ontstaan dit kan ongeveer 3-4 minuten duren. Blijf er wel bij staan. als het te snel gaat ontstaat er een deegbal. Op zich is dat niet erg,
- Dan rol je de deegplak uit en bak je deze in de oven af en maak je erna kruimels van. Deze zien er wel iets anders uit dan een crumble.
- Strooi deze op een bakplaat en bak ze af gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden Celsius in een afgesloten trommel / doos / blik
- Daarna af laten koelen en bewaren in een afgesloten trommel / doos / blik