Spiegelei van pannacotta met rood fruit op brioche
Ingrediënten
- 375 gram slagroom
- 125 gram mango of passiefruit puree/sap
- 30 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 14 gram blad gelatine
- 6 brioche boterhammen
- Crumble van cacao voor de garnering
- mint of Atsina cresse voor de garnering
- frambozensap voor de garnering
- rood fruit voor de garnering
- Chocolademousse om mee te smeren
Instructies
- Week de gelatine gedurende 7 minuten in koud water
- Kook de room met de suiker gedurende 1 minuut op een laag vuur en zet dan het vuur uit
- Knijp de gelatine blaadjes goed uit en los de gelatine op in de hete slagroom en laat deze afkoelen
- Meng 125 gram slagroom met de 125 gram fruitpuree laat dit afkoelen en giet dit in siliconen matjes met kleine halve bollen. Zet deze in de vriezer gedurende 1 uur
- Giet de afgekoelde room op plasticfolie in de vorm van het wit van een gebakken ei en laat dit stollen en zet deze vervolgens in de koeling gedurende 1 uur
- Snijd 6 plakken van het brioche brood en besmeer deze met chocolade mousse. Het recept staat ook op deze website. Je kunt natuurlijk ook chocoladepasta of hazelnootpasta gebruiken
- Haal de witte pannacotta uit de koeling en haal deze voorzichtig van het plastic af en leg deze op de boterham
- Haal de mangodooier uit de vriezer en haal deze uit de vorm en leg deze op het ‘eiwit’
- Garneer het geheel met de fruitsoorten en de crumble en frambozen sap