Spiegelei van pannacotta met rood fruit op brioche

174

Spiegelei van pannacotta met rood fruit op brioche

Porties 4 Personen
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 2 uur

Ingrediënten

  • 375 gram slagroom
  • 125 gram mango of passiefruit puree/sap
  • 30 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 14 gram blad gelatine
  • 6 brioche boterhammen
  • Crumble van cacao voor de garnering
  • mint of Atsina cresse voor de garnering
  • frambozensap voor de garnering
  • rood fruit voor de garnering
  • Chocolademousse om mee te smeren

Instructies

  • Week de gelatine gedurende 7 minuten in koud water
  • Kook de room met de suiker gedurende 1 minuut op een laag vuur en zet dan het vuur uit
  • Knijp de gelatine blaadjes goed uit en los de gelatine op in de hete slagroom en laat deze afkoelen
  • Meng 125 gram slagroom met de 125 gram fruitpuree laat dit afkoelen en giet dit in siliconen matjes met kleine halve bollen. Zet deze in de vriezer gedurende 1 uur
  • Giet de afgekoelde room op plasticfolie in de vorm van het wit van een gebakken ei en laat dit stollen en zet deze vervolgens in de koeling gedurende 1 uur
  • Snijd 6 plakken van het brioche brood en besmeer deze met chocolade mousse. Het recept staat ook op deze website. Je kunt natuurlijk ook chocoladepasta of hazelnootpasta gebruiken
  • Haal de witte pannacotta uit de koeling en haal deze voorzichtig van het plastic af en leg deze op de boterham
  • Haal de mangodooier uit de vriezer en haal deze uit de vorm en leg deze op het ‘eiwit’
  • Garneer het geheel met de fruitsoorten en de crumble en frambozen sap
Gang: Dessert, Diner, Lunch, Zoet
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands, Italiaans, Mediteraans
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht