Slagroom truffels

598
TOP

Slagroomtruffels

Voorbereidingstijd 2 uur
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 2 uur 20 minuten

Ingrediënten

  • 3 dl. Slagroom
  • 500 gram zachte boter
  • 400 gram suiker
  • Couverture om doorheen te halen
  • Cacaopoeder om doorheen te rollen

Instructies

  • Slagroom verwarmen tot 50 graden Celsius.
  • De boter met de suiker mixen tot een homogene massa en daar de slagroom bij gieten en zachtjes koud laten draaien.
  • In de vriezer laten opstijven.
  • Daarna bolletjes maken met een parisienne boor – appelboor
  • Doorhalen door de couverture en daarna direct door de cacaopoeder.
  • Je kunt de ganache ook met een spuitzak en glad spuitmondje opspuiten en daarna invriezen en vervolgens doorhalen door de couverture en cacaopoeder

Notities

Deze ganache kun je in verschillende vormen en variaties opspuiten en modelleren.
Je kunt deze ganache extra op smaak maken met o.a.:
Gang: Chocolade, Component, Dessert, Patisserie
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht