Semi freddo
Semi freddo is een half bevroren Italiaans dessert. Je kunt dit in verschillende smaken maken. In dit recept maken we bolvormige dessert, met behulp van een siliconen vorm.
Ingrediënten
- 5 dl slagroom
- 3 dl vruchtensap
- 100 gram suiker
- 10 gram gelatine blaadjes
- 250 gram couverture chocolade om te smelten
- Vers fruit
- Slagroom voor de garnering
- Crunch van chocolade
- 2 zes bolvormen siliconen matjes
Instructies
- Smelt de chocolade au bain marie tot 45 graden Celsius. Dat kan ook in een oven die verwarmd is tot 50 graden celsius. Smeer de siliconen vorm hiermee in en zet ze in de koeling totdat ze hard is geworden. Herhaal dit nog een keer. Nu staan ze klaar om gevuld te worden.
- Week de gelatine in koud water
- Klop de slagroom bijna stijf met 50 gram suiker
- Maak het vruchtensap tegen de kook in een steelpannetje met de 50 gram suiker
- Knijp de geweekte gelatine goed uit en doe deze in de bijna kokende vruchtensap
- Haal het sap van het vuur en roer de gelatine er doorheen en laat het sap afkoelen in een bak met koud water
- Als het sap koud is kun je het door de slagroom spatelen en in de vormen doen
- Dek de vormen af met een kletskopje en zet ze in de vriezer
- Na 2 uur kun je de vormen uit de vriezer halen en de bollen uit de vorm drukken
- Plaats ze op een bord en versier het geheel met slagroom of een crunch van chocolade en vers fruit
Notities
Bestel hier de vormpjes