Sabayon van Limoncello of Grand marnier

298

Sabayon van Limoncello of Grand Marnier

Porties 4 Personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 4 dooiers
  • 50 cl Limoncello of ander likeur
  • 75 cl Jus d’orange of limoen/citroen
  • 50 gram suiker

Instructies

  • Zet een pan op met heet water en breng deze aan de kook.
  • Neem een aparte beslagkom (bekken) doe hier de eieren met Limoncello en Jus d’orange en suiker in.
  • Zet het bekken op de pan met heet water (bain marie) en klop de eiermassa totdat er een lint ontstaat en het eiermengsels ca. 76 graden Celsius is.
  • Plaats daarna het bekken in een bak met koud water om het garingsproces te stoppen.
  • Daarna de sabayon die nu is ontstaan met de mixer koud kloppen of warm serveren over vers fruit
Gang: Dessert, Diner, Lunch, Zoet
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands, Italiaans, Mediteraans
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht