Petit fours van citroen
Ingrediënten
- Suikerdeeg voor de bodems
- Suikerdeeg naturel
- Suikerdeeg met cacao
- 4 eieren
- 250 gram suiker
- 30 gram bloem
- 10 gram custard
- 160 ml citroensap
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius
- Bedek eerst de bakvorm(pjes )met bakpapier
- Rol het deeg uit en snijdt dit in de juiste vorm voor mono porties of in een groot bakblik
- Bak het deeg in 20 minuten tot het stevig en goudbruin is
- Meng voor de vulling de suiker, custard en de bloem. Breek de eieren in een aparte kom en klop ze in het suiker en bloemmengsel.
- Voeg dan de citroensap toe en giet dit over de gebakken korst.
- Bak dit nogmaals in de oven gedurende 25 minuten totdat het citroenmengsel gaar en stevig aanvoelt.
- Laat het afkoelen en plaats het blik gedurende minimaal 2 uur in de koeling
- Haal ze voor gebruik uit de koelkast en bestrooi het gebak met een dun laagje poedersuiker.
- Snijdt ze daarna in repen en serveer ze
- Je kunt ze ook per stuk maken in het rond:
- Bak dan eerst ronde plakjes deeg op een bakplaat
- Maak de vulling en bak deze in siliconen ronde vormpjes
- Laat dit afkoelen en vries deze in.
- Als ze bevroren zijn kun je ze gemakkelijk uit de vormpjes halen en op een plakjes gebakken deeg plaatsen.
- Je kunt ze afgarneren met poedersuiker of eventueel opgeslagen merenque.
Notities
Op deze pagina staat het recept van suikerdeeg.