Petit fours van citroen

119

Petit fours van citroen

Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten

  • Suikerdeeg voor de bodems
  • Suikerdeeg naturel
  • Suikerdeeg met cacao
  • 4 eieren
  • 250 gram suiker
  • 30 gram bloem
  • 10 gram custard
  • 160 ml citroensap

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius
  • Bedek eerst de bakvorm(pjes )met bakpapier
  • Rol het deeg uit en snijdt dit in de juiste vorm voor mono porties of in een groot bakblik
  • Bak het deeg in 20 minuten tot het stevig en goudbruin is
  • Meng voor de vulling de suiker, custard en de bloem. Breek de eieren in een aparte kom en klop ze in het suiker en bloemmengsel.
  • Voeg dan de citroensap toe en giet dit over de gebakken korst.
  • Bak dit nogmaals in de oven gedurende 25 minuten totdat het citroenmengsel gaar en stevig aanvoelt.
  • Laat het afkoelen en plaats het blik gedurende minimaal 2 uur in de koeling
  • Haal ze voor gebruik uit de koelkast en bestrooi het gebak met een dun laagje poedersuiker.
  • Snijdt ze daarna in repen en serveer ze
  • Je kunt ze ook per stuk maken in het rond:
  • Bak dan eerst ronde plakjes deeg op een bakplaat
  • Maak de vulling en bak deze in siliconen ronde vormpjes
  • Laat dit afkoelen en vries deze in.
  • Als ze bevroren zijn kun je ze gemakkelijk uit de vormpjes halen en op een plakjes gebakken deeg plaatsen.
  • Je kunt ze afgarneren met poedersuiker of eventueel opgeslagen merenque.

Notities

Op deze pagina staat het recept van suikerdeeg.
Gang: Dessert, High Tea, Patisserie, Zoet
Keuken: Belgisch, Engels, Frans, Hollands, Zweeds, Zwitsers
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht