Amandelbeslag voor de peren-appeltaart vulling
Ingrediënten
Amandel beslag
- 100 gram boter
- 100 gram geschaafde amandelen
- 70 gram suiker
- 2 eieren
- Snufje kaneel
Instructies
- Vermengen tot een beslag in een keuken machine met een mes.
- Schep het beslag in de briseedeeg vorm en strijk het beslag glad.
- 4 Elstarappels of rijpe handperen schillen en klokhuis verwijderen en in gelijkmatige partjes snijden.
- Leg deze partjes mooi rond met kaneel en suiker.
- Je kunt de peren bv ook halveren en met de bolle kant naar boven in het rond met de smalle punt naar het midden gericht in het beslag leggen.
- Afbakken in de voorverwarmde oven van 170 graden Celsius in ca. 45 minuten.
Notities
Kleine tartilettes met amandelbeslag en een gepocheerd halve vijg in het midden. Ook een halve perzik of abrikoos is natuurlijk mogelijk.
