Peren-appeltaart met amandelbeslag

151

Amandelbeslag voor de peren-appeltaart vulling

Porties 12 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten

Ingrediënten

Amandel beslag

  • 100 gram boter
  • 100 gram geschaafde amandelen
  • 70 gram suiker
  • 2 eieren
  • Snufje kaneel

Instructies

  • Vermengen tot een beslag in een keuken machine met een mes.
  • Schep het beslag in de briseedeeg vorm en strijk het beslag glad.
  • 4 Elstarappels of rijpe handperen schillen en klokhuis verwijderen en in gelijkmatige partjes snijden.
  • Leg deze partjes mooi rond met kaneel en suiker.
  • Je kunt de peren bv ook halveren en met de bolle kant naar boven in het rond met de smalle punt naar het midden gericht in het beslag leggen.
  • Afbakken in de voorverwarmde oven van 170 graden Celsius in ca. 45 minuten.
Gang: Dessert, High Tea, Patisserie, Zoet
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands
Trefwoord: amandel, peer, taart
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht