Pav Love ofwel Pavlova met rood fruit, saus en slagroom

471

Pav Love ofwel Pavlova met rood fruit, saus en slagroom

Dit dessert wat hoofdzakelijk uit opgeklopt eiwit bestaat heeft een speciale bereiding. Hard van buiten en zacht van binnen. Geserveerd met diverse soorten roodfruit maakt dit dessert een waar Grand dessert. Serveer er nog een aardbeisaus bij dan is iedereen om!
Porties 8 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 20 minuten

Equipment

  • 1 Mixer
  • 1 Staafmixer
  • 1 Oven
  • 1 Bakplaat
  • 1 Steelpannetje
  • 1 Spatel
  • 1 Spuitzak met kartelspuit optie

Ingrediënten

  • 4 oude eiwitten zonder dooier
  • 1/2 theelepel rozenwater
  • 2 theelepels maizena
  • 2 theelepels azijn
  • 300 gram suiker 2 teacups
  • 8 theelepels kokend water

Garnering

  • 200 gram rood fruit aardbeien, frambozen, blauwe bessen, granaatappel, aalbessen
  • 10 blaadjes munt of citroenmelisse
  • 250 gram opgeklopte slagroom met of zonder suiker
  • 2 eetlepels Geschaafde en gebruneerde amandelen Amandelschaafsel in een oven van 180 graden Celsius gedurende ongeveer 15 minuten licht bruin laten worden op bakpapier
  • 1 eetlepel Poedersuiker voor sneeuw effect
  • 2,5 dl Roodfruit saus gemaakt van aardbeien of frambozen

Rood fruit saus/coulis

  • 200 gram aardbeien en/of frambozen uit de diepvries is ook prima
  • 50 gram suiker
  • 10 druppels citroensap

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
  • Maak de kom van de mixer of keukenmachine vetvrij
  • Klop de eieren met de suiker, rozenwater, maizena, azijn alvast op
  • Doe het hete water, lepel voor lepel, erbij tijdens het kloppen
  • Laat het nu ongeveer 4 minuten hard kloppen totdat het geheel stijf is
  • Beleg een bakplaat met vetvrij papier en maak een mooie lage ronde vorm van het eiwit
  • Zet de bakplaat in de hete oven en draai dan de temperatuur direct terug naar 90 graden Celsius
  • Laat de Pavlova nu 1 1/2 uur in de oven staan en haal hem er dan uit
  • Laat de Pav Love afkoelen en vlak voor het serveren het rode fruit op bij of erop serveren
  • Afgarneren met gebrande amandelen en poedersuiker en takjes munt of citroen melisse

Roodfruit saus

  • Apart de aardbeien coulis/saus of ander rood fruit saus erbij serveren
  • Alle ingrediënten met elkaar aan de kook laten komen
  • Daarna pureren met de staafmixer
  • Nog even kort koken en dan snel af laten koelen

Notities

Je kunt het eiwit ook in een krans spuiten of kleine 1 persoons Pav Loves maken.
De baktijd voor kleine vormen is 1 uur.
Roodfruit saus kun je makkelijk koud bereiden. Pureer aardbeien en/of frambozen met een paar druppels citroensap met de staafmixer tot een gladde massa. Dit mengsel kun je een paar dagen bewaren.
Als je het fruit met suiker en citroensap eerst kookt en dan pureert en af laat koelen kun je de saus langer bewaren tot wel een week.
Bruneren of het laten kleuren van amandelschaafsel of andere noten, kun je het best gebruik maken van een hete lucht oven van maximaal 180 graden Celsius. Op die manier worden de noten gelijkmatig bruin. Als je het in een bakpan doet is de kans erg groot dat het verbrandt en niet gelijkmatig kleurt.
Gang: Dessert, Zoet
Keuken: Frans
Diet: Vegetaries
Trefwoord: dessert, eiwit, roodfruit, Suiker
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht