Panacotta
Panacotta is een bekend Italiaans dessert.Het betekend eigenlijk gekookte room. Makkelijk om te maken. Er is eigenlijk 1 punt waar je op dient te letten, en dat is regelmatig roeren als de room is afgekoeld als de gelatine erin is opgelost totdat ze koud en iets dikker wordt. Dan pas in de vorm gieten en af laten koelen. Hieronder staat de receptuur en de bereidingswijze.
Ingrediënten
- 5 dl slagroom
- 3 blaadjes gelatine
- 50 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker of 1 vanillestokje
- rasp van 1 citroen als je een extra smaak wilt geven
- 50 gram Rood fruit of
- 50 gram Vruchtenpuree / coulis
Instructies
- Week de gelatine in koud water
- Doe de room en de suiker en vanille stokje welke door de lengte is opengesneden (suiker) in een steelpannetje. Als je een extra citroensmaak wilt meegeven dan de rasp erbij doen
- Breng het geheel rustig aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes koken, haal het vanillestokje eruit en schraap de vanille eruit en doe dit bij de panacotta
- Ondertussen is de gelatine geweekt en kun je deze uitknijpen en de blaadjes die nu zacht zijn geworden in de room roeren en laten oplossen, van het vuur af
- Zet de pan in een kom met koud water en laat de panacotta afkoelen, regelmatig roeren
- Giet een paar keer het water weg dat warm is geworden en zet de pan weer in koud water.
- Als de panacotta bijna koud is en een beetje dikker is geworden 4-5 bakjes of glazen vullen met de hoeveelheid die je wenst
- Als je bakjes neemt kun je ze later eventueel lossen als ze goed is opgesteven
- Serveren met rood fruit en eventueel rood fruit coulis/pureesap