Oma’s appeltaart

132

Oma’s appeltaart

Porties 10 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 45 minuten

Ingrediënten

  • VOOR HET DEEG
  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 400 gram zelfrijzend bakmeel of patisserie bloem met een zakje bakpoeder
  • 1 ei de helft is voor het deeg, de andere helft voor het bestrijken
  • 8 gram vanillesuiker
  • snuf zout
  • VOOR DE VULLING
  • 1,5 kilo zoetzure appels ongeschild
  • 100 gram gewelde rozijnen
  • Extra amandelbeslag vulling bestaat uit:
  • 100 gram suiker
  • 100 gram boter
  • 100 gram amandelpoeder
  • 2 eieren
  • 3 tl kaneel of speculaaskruiden
Gang: Dessert, Patisserie, Zoet
Keuken: Belgisch, Hollands
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht