Mousse au chocolat – Chocolademousse

Deze hemelse modder is erg lekker als dessert of als vulling van een kapseltaart
Porties 8 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram couverture chocolade
  • 2,5 dl slagroom met 50 gram suiker ½ opslaan
  • 5 eiwitten stijf opslaan met 125 gram kristalsuiker

Instructies

  • De couverture au bain marie smelten tot ca. 45 graden of in een oven plaatsen van 50 graden Celsius. Sla de slagroom met de 50 gram suiker ½ stijf op. (Liquide)
  • Sla de eiwitten in een vetvrij bekken / beslagkom met een vetvrije garde, eerste even een beetje schuimig op en daarna de suiker beetje bij beetje toevoegen. Daarna verder mixen totdat er een stevige massa is ontstaan.
  • Vetvrij maken doe je als volgt.
  • De gereedschappen met heet water goed schoonmaken en daarna met citroensap besmeren. Daarna niet meer schoonmaken of droog maken.
  • Het citroensap gewoon laten zitten.
  • Spatel als eerste de warme couverture door de eiwitten. Daarna door de slagroom en op smaak maken met een scheutje crème de cacao.
  • In een bak de chocolademousse scheppen en in de koelkast op laten stijven.
  • Het kan ook direct in glazen geschept worden als dessert.
  • Met deze mousse kun je mooie quenelles maken die als garnering kunnen dienen of als dessert opgemaakt kunnen worden.
  • Wijntip: Cream sherry
Gang: Dessert, Diner, Lunch, Patisserie, Zoet
Keuken: Belgisch, Deens, Duits, Frans, Hollands, Zweeds, Zwitsers
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht