Mousse au chocolat – Chocolademousse
Deze hemelse modder is erg lekker als dessert of als vulling van een kapseltaart
Ingrediënten
- 250 gram couverture chocolade
- 2,5 dl slagroom met 50 gram suiker ½ opslaan
- 5 eiwitten stijf opslaan met 125 gram kristalsuiker
Instructies
- De couverture au bain marie smelten tot ca. 45 graden of in een oven plaatsen van 50 graden Celsius. Sla de slagroom met de 50 gram suiker ½ stijf op. (Liquide)
- Sla de eiwitten in een vetvrij bekken / beslagkom met een vetvrije garde, eerste even een beetje schuimig op en daarna de suiker beetje bij beetje toevoegen. Daarna verder mixen totdat er een stevige massa is ontstaan.
- Vetvrij maken doe je als volgt.
- De gereedschappen met heet water goed schoonmaken en daarna met citroensap besmeren. Daarna niet meer schoonmaken of droog maken.
- Het citroensap gewoon laten zitten.
- Spatel als eerste de warme couverture door de eiwitten. Daarna door de slagroom en op smaak maken met een scheutje crème de cacao.
- In een bak de chocolademousse scheppen en in de koelkast op laten stijven.
- Het kan ook direct in glazen geschept worden als dessert.
- Met deze mousse kun je mooie quenelles maken die als garnering kunnen dienen of als dessert opgemaakt kunnen worden.
- Wijntip: Cream sherry