Chocolade Lava Cake
Deze bekende lava cake mag niet in je kookboek ontbreken. Zacht van binnen en stevig van buiten, zijn de typische kenmerken van dit Franse dessert. Serveer er een vanillesaus bij en het dessert is compleet.
Equipment
- Rubberen spatel
- Kom om te mengen
- Zeef om de bloem luchtig te zeven
- Weegschaal
- Garde
Ingrediënten
- 100 gram pure chocolade / couverture
- 100 gram suiker
- 50 gram bloem
- 2 hele eieren
- 2 eidooiers geel
- 110 gram gesmolten boter
- mespuntje zout
Instructies
- Neem 6 koffiekopjes of 6 vormpjes en vet deze goed in en bestrooi deze met bloem en klop ze goed uit zodat er geen overtollige bloem in de vormpjes achter blijft.
- De oven voorverwarmen op 180 graden Celsius met de bovengrill element aan. Als je dit niet hebt wordt het lastig om de cakejes aan de buitenkant gelijkmatig te bakken en de binnenkant vloeibaar te houden.
- Meng de suiker, eieren, bloem, zout totdat het een homogene massa is.
- Smelt de chocolade en de boter op een laag vuurtje totdat ze lauw warm is.
- Meng de chocolade bij de bloem en eiermassa en klop dit goed door elkaar.
- Verdeel het beslag over de 6 vormpjes en zet ze in de oven.
- Bak ze gedurende 11 minuten en haal ze dan uit de oven. Keer ze voorzichtig om op een bord en giet er vanillesaus omheen of een rode vruchtensaus, zoals frambozen of aardbeien. Direct serveren.
Notities



Foto's Theo van Houdt