Madeleines
Madeleines zijn Franse amandelcakjes in de vorm van een schelpje.Het beslag van deze madeleines kun je het beste 1 dag van te voren maken.Op die manier is het madeleinebeslag goed vermengt. Afbakken in een hete oven van 185 graden Celsius in 10-12 minuten. Het ligt ook aan de grote van de vorm. Kort voor gebruik afbakken en eventueel oppiepen in een hete oven gedurende 1 minuut.Hazelnootboter: De boter dient verwarmt te worden en kort laten uitbruisen zodat ze lichtbruin wordt. Dan de pan in koud water laten afkoelen. Goudbruine roomboter noemt men ook wel hazelnootboter, omdat ze dan de smaak van hazelnootjes heeft. Dat is extra lekker en geeft de Madeleines nog meer nootsmaak. Heerlijk bij de koffie of thee en zeker goed te serveren bij een hig-tea.
Equipment
- 1 spuitzak
- 1 Beslagkom
- 1 Spatel
- 1 Steelpannetje
Ingrediënten
- 125 gram patisseriebloem
- 1 theelepeltje bakingsoda
- 1 mespunt zout
- 375 gram eiwit
- 350 gram poedersuiker
- 50 gram kristalsuiker
- 300 gram hazelnootboter zie inleiding
- 250 gram amandelpoeder
- geraspte schil van 1 sinaasappel en/of 1 citroen
Instructies
- Neem een beslagkom met mixer of handmixer en klop de poeder- en kristalsuiker door de eiwitten gedurende 20 seconden.
- Meng de bloem, zout en amandelpoeder en citrusrasp door het eiwit.
- Giet vervolgens de gesmolten afgekoelde hazelnootboter door het beslag en laat dit 30 seconden mixen.
- Het ontstane beslag in een spuitzak met eventueel een glad spuitmondje doen en gedurende 12 uur in de koelkast laten opstijven.
Notities
Je kunt het beslag 1 week bewaren en gebruiken.
Kookenbakgerei.nl kun je bezoeken voor alle kookmaterialen.