Lemoncurd

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

  • rasp van 2 flinke citroenen of limoenen
  • sap van 2 flinke citroenen of limoenen ongeveer 130 ml
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 2 eieren los geklopt

Instructies

  • Rasp de citroenen en pers ze uit
  • Zeef het sap even om velletjes en pitjes te verwijderen
  • Doe de citroenrasp, suiker en roomboter in een kom
  • Dit recept maak je au bain marie, dwz zet de kom dus op een pan met een laagje kokend water. Zet het vuur niet te hoog.
  • Laat de ingrediënten in de kom smelten en roer rustig door tot een gladde massa.
  • Als alle boter is gesmolten voeg je het citroensap toe, roer dit door het mengsel en voeg dan ook de eieren toe.
  • Nu is het een kwestie van geduld. Houd af en toe wel even in de gaten of er nog genoeg water in je pannetje zit.
  • Blijf rustig roeren in de kom terwijl de lemon curd steeds wat dikker wordt.
  • Als de lemon curd de dikte van yoghurt heeft is hij goed.
  • Om een tijdsindicatie te geven; dit duurt ongeveer 20 minuten
  • Laat de lemoncurd afkoelen in een bakje voordat je het gebruikt.
  • Je kunt er serveerschaaltjes of glaasjes mee vullen of in een afgebakken zandtaartdeegbakje doen
  • Je kunt het opspuiten met opgeklopt eiwitschuim en lichtbruin branden met een creme bruleebrander
Gang: Dessert, High Tea, Zoet
Keuken: Belgisch, Engels, Frans, Hollands, Zwitsers
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht