Lange vingers – Biscuitbeslag

106

Lange vingers

Lange vingers zelf maken is een leuke bezigheid. Je kunt dan ook zegen dat je de hele tiramisu zelf gemaakt hebt van A tot Z. Tenminste als ze daar voor gaat gebruiken. Dit wereldwijd bekende koekje kom je in meerdere landen tegen. In Frankrijk heet het Boudoirs en zijn meestal iets zacht van binnen. Ze worden dan iets korter gebakken. Heerlijk bij de koffie of thee.
Porties 30 Stuks
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

  • Beslag
  • 3 eidooiers
  • 85 gr fijne suiker
  • 3 eiwitten
  • 15 gr maïzena
  • 75 gr bloem
  • snufje zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Maak eerst de kom goed vetvrij waar je de eiwitten in gaat stijfkloppen. Dit doe je door een schone kom en garde in te smeren met een stukje citroen. Klop de eidooiers met de helft van de suiker los.
  • Doe de eiwitten en het zout in de vetvrije kom en klop deze stijf met een mixer. Voeg geleidelijk de andere helft van de suiker hieraan toe en blijf kloppen tot het eiwit stijf is en de suiker is opgelost.
  • Spatel vervolgens de eidooiers door het opgeklopte eiwit.
  • Zeef de bloem en de maïzena in gedeelten boven de luchtige massa en spatel het door elkaar.
  • Doe het mengsel in een spuitzak met een glad spuitmondje van 1 tot 1,5 centimeter doorsnede en spuit vingers van ongeveer 8 centimeter lang op de bakplaat. Houd voldoende tussenruimte, de vingers rijzen nog.
  • Bestrooi de lange vingers met behulp van een theezeefje met fijne suiker en blaas de overtollige suiker van het bakpapier af.
  • Bak de lange vingers af in 13 tot 18 minuten, tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster. Mochten de vingers na het afkoelen nog iets zacht zijn van binnen, plaats ze dan (zonder bakpapier) op een ovenrooster terug in de oven voor ongeveer 4 minuten.
Gang: Dessert, Diner, Lunch, Patisserie, Zoet
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands, Italiaans
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht