Karamelsaus voor de Crêpe Suzette

122

Crepe Suzette karamelsaus

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram suiker
  • 2 dl jus d’orange
  • 1 dl Grand Marnier
  • 1 geraspte schil van een sinaasappel
  • 50 gram boter

Instructies

  • Verwarm de suiker in een passende pan met eventueel een scheutje water.
  • Roer zachtjes met een lepel tot de suiker is opgelost.
  • Laat de suiker nu lichtbruin worden op een laag vuur.
  • De suiker karameliseert nu.
  • Haal de pan van het vuur en blus nu voorzichtig de suiker met boter en de jus d’orange en Grand Marnier.
  • Voeg de sinaasappelschil toe en laat dit even inkoken en voeg de boter toe.
  • Let op: Spetters kunnen brandwonden veroorzaken want de suiker is ca. 160 graden Celsius.
Gang: Dessert, Patisserie, Zoet
Keuken: Frans
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht