Jasmijn rijst dessert

119

Jasmijn rijst dessert

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram Jasmijn rijst
  • 250 gram kokosmelk of volle melk
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs
  • rasp van een limoen

Instructies

  • Laat de melk zachtjes warm worden met alle ingrediënten, behalve de rijst.
  • Houd een deksel op de pan gedurende 10 minuten en laat de melk tegen de kook.
  • Haal de steranijs en kaneelstok eruit.
  • Voeg de rijst toe en laat deze zachtjes gaar koken in de tijd welke op het pak staat.
  • Roer de rijst 1 keer om als ze net kookt.
  • Zet het vuur laag en doe een deksel op de pan.
  • Als de rijst gaar is dan met een vork de rijst losmaken en af laten koelen.
  • Deze rijst kun je als basis gebruiken om een dessert extra te verrijken.
Gang: Dessert, Diner, Lunch, Zoet
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht