Italiaans kookschuim

173

Italiaans kookschuim

Porties 8 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram suiker
  • 25 gram water
  • 75 gram eiwit

Instructies

  • Begin de eiwitten voor de merengue te kloppen zodra de suikerstroop op 110 graden is.
  • Zet de mixer dan op de hoogste stand.
  • Nu ontstaat er stevig eiwit
  • Zodra de suikerstroop de 118 graden heeft bereikt zet je de mixer ietsje langzamer, giet dan al kloppend de stroop bij het opgeklopte eiwit.
  • Zet daarna de mixer weer op de hoge snelheid
  • Laat de merengue koud kloppen gedurende ca. 7 minuten
  • Nu is ze klaar voor gebruik.
Gang: Dessert, High Tea, Patisserie, Zoet
Keuken: Italiaans, Mediteraans
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht