Ille flotantes

820

Ille flotantes

Een traditioneel Frans dessert wat eerst in water werd gepocheerd. Dit recept is makkelijker te maken omdat het eiwitschuim wordt afgebakken in de oven.
Porties 6
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram eiwit
  • 175 gram suiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
  • Klop de eiwitten stijf met de suiker in een vetvrij bekken / kom. Het makkelijkste met een mixer.
  • Doe dit als volgt: Klop eerst de eiwitten een beetje schuimig.
  • Doe dan beetje bij beetje al kloppend de suiker bij de eiwitten totdat ze stijf zijn.
  • Spuit of schep kleine hoopjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  • Bak deze in een oven van 150 graden Celsius in 10 minuten af.
  • Schenk in een diep bord eerst vanille saus of vruchtensaus.
  • Zet hierop de Ille Flontante.
  • Afgarneren met aardbeien of ander rood fruit.

Notities

Gang: Dessert, Diner, Lunch, Patisserie, Zoet
Keuken: Italiaans, Mediteraans
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht