Illes flotantes van rode biet
Ingrediënten
- 125 gram eiwit
- 80 gram suiker
- 10 gram bietensap
- 8 frambozen
- 1 eetlepel kleine blokjes fettakaas
- 4 takjes borage of peterselie
- 1 eetlepel geschaafde en gebruneerde amandelen
- Voor de saus:
- 1 dl verse slagroom of crème fraiche
- 3 eetlepels bietensap
- Peper en zout
Instructies
- Maak een bekken en garde goed vetvrij. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met vetvrij papier
- Doe de eiwitten in de kom en klop deze licht schuimig. Voeg dan de suiker beetje bij beetje toe.
- Klop de eiwitten stijf en haal de kom van de machine. Meng het bietensap door het eiwit en maak hoopjes op een bakplaat en bak het bieten-eiwit af in 7 minuten.
- Zet de Ile flotante op het bord en giet er een beetje saus omheen. Garneer het geheel af met frambozen, geschaafde amandelen en borage cresse.
- Voor de saus:
- Kook de bietensap tot de helft in en voeg de room/crème fraiche toe. laat dit even koken totdat ze iets dikker is geworden. Breng het geheel op smaak met peper en zout.