Illes flotantes van rode biet

114

Illes flotantes van rode biet

Porties 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 125 gram eiwit
  • 80 gram suiker
  • 10 gram bietensap
  • 8 frambozen
  • 1 eetlepel kleine blokjes fettakaas
  • 4 takjes borage of peterselie
  • 1 eetlepel geschaafde en gebruneerde amandelen
  • Voor de saus:
  • 1 dl verse slagroom of crème fraiche
  • 3 eetlepels bietensap
  • Peper en zout

Instructies

  • Maak een bekken en garde goed vetvrij. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met vetvrij papier
  • Doe de eiwitten in de kom en klop deze licht schuimig. Voeg dan de suiker beetje bij beetje toe.
  • Klop de eiwitten stijf en haal de kom van de machine. Meng het bietensap door het eiwit en maak hoopjes op een bakplaat en bak het bieten-eiwit af in 7 minuten.
  • Zet de Ile flotante op het bord en giet er een beetje saus omheen. Garneer het geheel af met frambozen, geschaafde amandelen en borage cresse.
  • Voor de saus:
  • Kook de bietensap tot de helft in en voeg de room/crème fraiche toe. laat dit even koken totdat ze iets dikker is geworden. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Gang: Diner, Lunch, Vooraf
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht