Gepocheerde vijgen in rode wijn

340

Gepocheerde vijgen

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

  • 12 vijgen
  • 1 fles rode wijn
  • 75 gram suiker
  • 1 theelepeltje kaneelpoeder
  • 1 theelepel tijmblaadjes
  • 1 theelepel rozemarijnblaadjes
  • 1 blaadje laurier
  • 1 zakje vanillesuiker

Instructies

  • POCHEREN VAN VIJGEN
  • Breng de rode wijn aan de kook met de smaakstoffen en suiker
  • Als ze 5 minuutjes heeft gekookt de vijgen erin doen en 5 minuten zachtjes laten koken en in de rode wijn af laten koelen
  • Vijgen zijn nu klaar voor gebruik en dienen met een lepel of tang uit het vocht te halen en eventueel laten uitlekken in een zeef of keukenpapier
Gang: Dessert, Diner, Lunch, Zoet
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands, Italiaans, Mediteraans
Diet: Sulfiet
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht