Génoise gebakje
Ingrediënten
- 4 grote eieren
- 100 gram kristalsuiker
- Fijne rasp van 1 citroen
- 60 gram boter
- 100 gram bloem gezeefd
- Snuf zout
Instructies
- Zet een pan met water op het vuur waar de kom voor het beslag in past.
- Laat dit water zachtjes koken.
- Doe de eieren en de suiker in een kom en zet deze op de pan met het kokende water. Klop de eieren met een garde ca. 1 minuut lauw warm.
- Zet de kom dan onder de mixer en laat deze dan tot driemaal het volume draaien en dat het eierbeslag koud is.
- Smelt ondertussen de boter op een laag vuur en zet dit opzij om het af te laten koelen.
- Vermeng de bloem met het zout en zeef dit nog eens tweemaal.
- Spatel de bloem door het eimengsel en daarna rustig langs de kant van de kom de boter er doorheen gieten.
- Even kort en rustig doorspatelen.
- Afbakken in de oven 170 graden in ca. 20 minuten.
- Doorsnijden en dan vullen met Zwitserse room. (Banketbakkersroom met slagroom). Of slagroom met een smaakje.