Gekarameliseerde ananas met keukenstroop en verse gember

454

Gekarameliseerde ananas met keukenstroop en verse gember

Servings 8
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

  • 1 verse ananas geschild en in kleine blokjes gesneden
  • stukje geschilde verse gember van 5 cm in zeer kleine blokjes gesneden
  • 50 gram roomboter om in te bakken
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 2 dl keukenstroop of schenkstroop
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs
  • rasp van 1 limoen
  • Of 2 limoen blaadjes

Instructies

  • Neem een kookpan en zet deze op een middelmatig vuur.
  • Doe de boter in de pan en laat deze uitbruisen
  • Voeg de gesneden gember er bij en bak deze 1 minuutje.
  • Voeg de ananas erbij en de lepel suiker.
  • Bak dit een paar minuten.
  • Voeg de keukenstroop toe en de andere ingrediënten.
  • Laat dit geheel 10 minuten zachtjes met een deksel op de pan stoven.
  • Vlak voor het serveren uitzetten en als saus serveren.

Notities

Gang: Dessert, Diner, Lunch, Patisserie, Zoet
Keuken: Belgisch, Frans, Italiaans, Mediteraans
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht