Gekarameliseerde ananas met keukenstroop en verse gember
Ingrediënten
- 1 verse ananas geschild en in kleine blokjes gesneden
- stukje geschilde verse gember van 5 cm in zeer kleine blokjes gesneden
- 50 gram roomboter om in te bakken
- 1 eetlepel kristalsuiker
- 2 dl keukenstroop of schenkstroop
- 1 kaneelstokje
- 1 steranijs
- rasp van 1 limoen
- Of 2 limoen blaadjes
Instructies
- Neem een kookpan en zet deze op een middelmatig vuur.
- Doe de boter in de pan en laat deze uitbruisen
- Voeg de gesneden gember er bij en bak deze 1 minuutje.
- Voeg de ananas erbij en de lepel suiker.
- Bak dit een paar minuten.
- Voeg de keukenstroop toe en de andere ingrediënten.
- Laat dit geheel 10 minuten zachtjes met een deksel op de pan stoven.
- Vlak voor het serveren uitzetten en als saus serveren.
Notities
