Perentaart of appeltaart briseedeeg bodem
Ingrediënten
- 200 gr bloem gezeefd
- 3 eetlepel suiker voor een zoete taart
- Snufje zout
- 100 gr boter
- 1 ei
Instructies
Maken van het deeg
- Werkwijze Kneed snel met de hand het deeg tot een samenhangende deegmassa. Niet te lang kneden. Indien nodig 1 eetlepel water toe voegen. Laat het deeg 2 uur opstijven in de koelkast. Als je het gaat gebruiken ½ uur van te voren uit de koeling halen. Rol het deeg uit en leg het in de bakvorm welke licht ingesmeerd is met een beetje boter.
- Je kunt het deeg ook in de keukenmachine maken ( KitchenAid)
- Kneed snel met de hand het deeg tot een samenhangende deegmassa.
- Niet te lang kneden. Indien nodig 1 eetlepel water toe voegen.
- Laat het deeg 2 uur opstijven in de koelkast.
- Als je het gaat gebruiken ½ uur van te voren uit de koeling halen. Rol het deeg uit en leg het in de bakvorm welke licht ingesmeerd is met een beetje boter. Bak de vorm in een voorverwarmde oven op 170 graden lichtbruin
- Prik er gaatjes in, zodat het deeg niet omhoog komt tijdens het bakken
- Bak de vorm in een voorverwarmde oven op 170 graden lichtbruin gedurende ongeveer 20 minuten
Maken van het amandelbeslag
- Amandelbeslag voor de vulling kun je vinden in deze website
- Maak deze en zet het klaar
- Als de vorm uit de oven is schep je een dikke laag van ongeveer 1 cm van het amandelbeslag in de vorm
- Neem de halve peren en leg deze met de bolle kant in het rond telkens tegenover elkaar met het smalle gedeelte in het midden
- Strooi over de peren een beetje kaneelsuiker bestaande uit 1/3 kaneel en 2/3 suiker
- Bak de taart in een hete lucht oven gedurende 45 minuten op 170 graden Celsius
- Als de perentaart goudbruin is eruit halen en af laten koelen
Abrikoteren – laten glanzen met abrikozenjam
- Neem een paar eetlepels abrikozenjam en vermeng dit met 2 theelepels water
- Breng dit in een klein steelpannetje aan de kook en dep met een kwast de jam over de hele taart zodat ze gaat glimmen
- Daarna is de taart klaar om te serveren