Eierkoeken met slagroom

138

Eierkoeken met slagroom

Porties 8 Stuks
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

  • 4 grote eieren
  • 100 gram kristalsuiker
  • Fijne rasp van 1 citroen
  • 60 gram boter
  • 150 gram gezeefde zelfrijzendbakmeel
  • Snuf zout

Instructies

  • Zet een pan met water op het vuur waar de kom voor het beslag in past.
  • Laat dit water zachtjes koken.
  • Doe de eieren en de suiker in een kom en zet deze op de pan met het kokende water. Klop de eieren met een garde ca. 1 minuut lauw warm.
  • Zet de kom dan onder de mixer en laat deze dan tot driemaal het volume draaien en dat het eierbeslag koud is.
  • Smelt ondertussen de boter op een laag vuur en zet dit opzij om het af te laten koelen.
  • Vermeng de bakmeel met het zout en zeef dit nog eens tweemaal.
  • Spatel het bakmeel door het eimengsel en daarna rustig langs de kant van de kom de boter er doorheen gieten.
  • Even kort en rustig door spatelen.
  • Verdeel het beslag op een bakplaat met ruime tussenruimte.
  • Afbakken in de oven 170 graden in ca. 15-20 minuten.
  • Doorsnijden en dan vullen met Zwitserse room. (Banketbakkersroom met slagroom). Of slagroom met een smaakje.
  • De bovenkant in gesmolten chocolade dopen.
  • Afgarneren met bv. een Amarettikoekje
Gang: Dessert, Diner, Lunch, Patisserie, Zoet
Keuken: Hollands
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht