Boter crème of crème au beurre
Deze boter crème is een crème gemaakt volgens een zeer oud recept welke ik heb geleerd op de banketbakkersopleiding in 1977. Het recept is op basis van een crème patisserie ofwel banketbakkersroom welke je ook op deze website kunt vinden. Bij dit recept voeg je als de banketbakkersroom nog warm is 750 gram echte roomboter toe welke in blokjes is gesneden. Let op dat je ze niet te snel toevoegt, anders vliegt de crème uit je beslagkom. Het makkelijkst doe je dit met een keukenmixer of Kitchen-aid / Kenwood keukenmachine.Als je de crème hebt gemaakt kun je ze verdelen om verschillende smaken van te maken. Voeg gesmolten couverture toe voor chocolade crème Voeg Ristretto toe voor mokka crème Voeg pistache compound toe voor pistache crème Voeg hazelnootpasta/nutella toe voor hazelnoot crème Je kunt ook een likeur toevoegen, zoals Grand Marnier voor een Grand Marnier crème
Ingrediënten
- 1 recept banketbakkersroom
- 750 gram roomboter
- smaak naar keuze
Instructies
- Kook eerst de banketbakkersroom
- Snijdt de boter in kleine blokjes en voeg deze voorzichtig al roeren toe, beetje bij beetje
- Als ze koud is verdelen en op smaak maken