Crème brûlée

874

Crème brûlée

Crème brûlée is een dessert dat wordt geserveerd met een gekarameliseerde toplaag in een bakje. Dit in tegenstelling tot een crème karamel dat op een bord wordt geserveerd met een laagje karamel dat over het dessert vloeit.
Porties 6 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur

Ingrediënten

  • 1/2 Liter room
  • 4 eieren
  • 1 gram zout
  • 150 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker

Instructies

  • Breng de room aan de kook met de 125 gram suiker en het zout.
  • Klop de eieren en de vanillesuiker. Giet de warme melk al roerend in het eimengsel.
  • Giet het de crème in de vormpjes en zet deze au bain marie in een oven van 160 graden Celsius. Dit duurt ca. 20-30 minuten.
  • Laat de crème karamel afkoelen strooi vlak voor het serveren een beetje suiker op het dessert en brandt met en gasvlam / hobby brander de suiker lichtbruin totdat ze karamelliseert. Nu is er een krokant suikerlaagje ontstaan. Direct serveren.
Gang: Dessert, Diner, Lunch, Zoet
Keuken: Belgisch, Frans
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht