Crème de Catalane
Ingrediënten
- 1/2 Liter room
- rasp van 1 sinaasappel
- 4 eieren
- 1 gram zout
- 150 gram suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
Instructies
- Breng de room en de sinaasappelrasp aan de kook met de 125 gram suiker en het zout.
- Klop de eieren en de vanillesuiker. Giet de warme melk al roerend in het eimengsel.
- Giet het de crème in de vormpjes en zet deze au bain marie in een oven van 160 graden Celsius. Dit duurt ca. 20-30 minuten.
- Laat de crème karamel afkoelen strooi vlak voor het serveren een beetje suiker op het dessert en brandt met en gasvlam / hobby brander de suiker lichtbruin totdat ze karamelliseert. Nu is er een krokant suikerlaagje ontstaan. Direct serveren.
Notities
Extra tip met gebakken appelblokjes
Snijd van een appel kleine blokjes en bak deze in een beetje roomboter en 20 gram suiker.
Giet er een borrelglaasje Grand Marnier op en laat dit inkoken.
Het kan ook flamberen als de vlam de Grand Marnier aanraakt, wel de afzuigkap uitzetten.
Na het branden van de crème de appelcompote toevoegen.
Snijd van een appel kleine blokjes en bak deze in een beetje roomboter en 20 gram suiker.
Giet er een borrelglaasje Grand Marnier op en laat dit inkoken.
Het kan ook flamberen als de vlam de Grand Marnier aanraakt, wel de afzuigkap uitzetten.
Na het branden van de crème de appelcompote toevoegen.