Chocoladeplak

Deze chocoladeplak is handig om desserts mee te maken.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 300 gr pure couverture
  • 30 gr cacaoboter

Instructies

  • Smelt de cacaoboter in een pannetje en smelt hierin de chocolade tot 45 graden Celsius. Giet 80% van de massa op een werkblad en breng al roerend terug tot 29 graden Celsius.
  • Meng met de rest van de chocolade tot de massa 31 graden celius is. Strijk de chocoladeuit (2mm) over plasticfolie. Laat de chocolade, wanneer hij droog is, uitharden tussen 2 platen waardoor ze plat blijft. Laat ze minstens 3 uur uitharden. Snijd er met een warm mes rechte plakken van van 3 x 12 cm.
  • Gebruik dit voor het gerecht als dessert.
Gang: Dessert, High Tea, Patisserie, Zoet
Keuken: Belgisch, Engels, Frans, Hollands, Zweeds, Zwitsers
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht