Chocolademousse zonder slagroom
Ingrediënten
- 100 gram eiwit / 4 stuks
- 75 gram suiker
- 75 gram gesmolten pure chocolade / couverture
- Vers fruit voor garnering
- 2 plakjes bladerdeeg
- Takje mint voor de garnering
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. Neem de bevroren bladerdeeg en leg deze op een snijplank. Smeer ze in met een klein beetje eidooier en bestrooi ze met een beetje suiker. Snijd van de plakjes bladerdeeg 3 reepjes per plak af en rol deze om een metalen steker welke is bedekt met bakpapier. Leg de bladerdeeg rolletjes op een bakplaat en bak ze af totdat ze goudbruin zijn in ca. 20-25 minuten. Kijk regelmatig in de oven. Haal ze eruit en verwijder ze voorzichtig van de metalen ringen af en laat ze afkoelen.
- Voor de mousse
- Smelt eerst de chocolade in een bakje in de oven die op 50 graden staat.
- Maak een kom vetvrij met citroensap en veeg deze met schoon keukenpapier droog. Doe dit ook met de garde. Gebruik een elektrische mixer of keukenmachine
- Klop de eiwitten eerst schuimig gedurende 15 seconden en voeg dan beetje bij beetje de suiker toe. Als de eiwitten stijf zijn klop dan nog 1 minuut door. Dan is alle suiker goed opgelost.
- Haal de garde uit het eiwit en neem de kom uit de machine. Giet de warme chocolade bij het eiwit en spatel deze voorzichtig door elkaar.
- Leg op de borden de bladerdeeg ringen. Schep het eiwit in een spuitzak en spuit dit dan netjes in het bladerdeeg. Garneer het geheel af met het fruit en eventueel nog een takje mint of Atsina cresse.
- Eet smakelijk!